Op de beurs aanwezig: John Heijink

John Heijink (Eindhoven, 1968) is al vroeg begonnen met tekenen en schilderen. In Eindhoven heeft hij ook de Kunstacademie (Reproductie- opleiding) afgerond.
In 1989 debuteerde hij in het stripblad Striptuur en maakte hij van zijn stripfiguurtje de animatiefilm Het groene gras effekt, die werd vertoond op de Nederlandse televisie.

In 1994 ging hij in Spanje wonen. Hij is daar aan de Costa Brava werkzaam geweest als grafisch ontwerper voor o.a. Liberto Jeans, Umbro, National Geographic en Disney. Daarnaast werkte hij als kunstschilder en in die hoedanigheid heeft hij een aantal exposities in Barcelona, Sant Feliú en Playa de Aro gehouden. In 2009 kreeg hij de titel erkend beeldend kunstenaar in Catalonië.

Toch bleef zijn grootste passie het beeldverhaal of zoals hij het zelf zegt: het maken van een film op papier. John heeft naast Piet Heyn een aantal andere publicaties op zijn naam staan: Striptuur (1989), een tweepaginastrip in de catalogus van Liberto Jeans (1997), Amigos Magazine (2009), de strip Pigs (eigen beheer, 2010) en natuurlijk Kapitein Kreiss (vanaf 2012).

John is inmiddels alweer enige tijd terug in zijn geliefde Eindhoven. Daar werkt hij momenteel aan nieuwe projecten en commerciële opdrachten.