Op de beurs aanwezig: Boy Akkerman

Boy Akkerman is een Rotterdamse full-time striptekenaar en illustrator. Hij tekende in eigen land onder andere Captain Roffa, Rotterdam’s eigen superheld, uitgegeven door Windmill Comics en is één van de oprichters van het nieuwe Nederlands comicmagazine Hollandsch Metaal. Ook is hij één van de tekenaars van de illustere Verzoekhoek van de bekende Nederlandse geekculture podcast Geekers op je Speakers (waar hij ook af en toe aanschuift als inval-podcaster).

Het meest is hij echter werkzaam voor Amerikaanse uitgevers. Voor Monkeybrain Comics tekent hij Captain Ultimate, waarvan net de eerste bundeling is verschenen. Hiernaast is hij één van de tekenaars van de Twisted Funniepages in Erik Larsen’s Savage Dragon, uitgegeven door Image Comics.

Ook stond hij recent naast grote namen als Howard Chaykin en Marc Guggenheim in de door Northwest Press uitgegeven comic anthology Rise: Comics against Bullying. Een initiatief tegen pesten en discriminatie waarbij alle opbrengsten ten goede kwamen van goede doelen GLAAD en Stand for the Silent.